Meer over mij

ANDEREN VINDEN MIJ
direct vrolijk enthousiast creatief doortastend bevlogen zorgvuldig kritisch verantwoordelijk een tikje eigenwijs.

Wie ben ik
Ik ben Rients Turkstra, geboren in 1969, getrouwd en we hebben samen drie kinderen. Ik houd van racen op de racefiets en wandelen in de bergen. Thuis wekken we zoveel mogelijk onze eigen energie op en verbouwen we onze eigen groentes. Op vakantie reizen we de zon achterna tot het weer tijd is om naar huis te gaan. Met mijn HTS-civieltechnische achtergrond werk ik met plezier in de openbare ruimte aan zaken die tastbaar en zichtbaar zijn en in een oneindige variatie voorkomen. Eerst als uitvoerder, later als projectleider, als beleidsadviseur en als regisseur beheer openbare ruimte. Sinds de zomer 2017 werk ik vanuit een prettige onafhankelijkheid als zzp-er in de openbare ruimte.

Ik geloof
In eerlijkheid, humor, optimisme, waardering, respect en samen maakt nog sterker.

wat ik te bieden heb

aanzetten tot actie

Ik kijk in kansen: focus op wat er wél kan. Hierdoor kan er snel positieve actie worden ondernomen.

Verfrissende wind zijn

Omdat ik denk vanuit doelstellingen en niet vanuit traditionele oplossingen, wordt mijn inbreng vaak als een verfrissende wind ervaren.

creatieve oplossingen bedenken

Ik luister aandachtig en met een open houding naar de belangen en doelen van iedereen. Dat combineer ik met mijn eigen inbreng tot een creatieve oplossing.

processen verbeteren

Door kritisch te kijken naar de achterliggende vraag (de "waarom"-vraag) en samen met de mensen te overleggen die het in de toekomst moeten gaan doen, kun je terug redeneren naar het hier en nu en krijg je een logisch proces.

de schakel tussen inwoners en gemeente

Voor mij is de sleutel hierbij eerlijkheid en de ander serieus nemen. Als er op een gelijk level eerlijke motieven en overtuigingen worden uitgewisseld, kun je "samenwerken" in plaats van "samen werken"

beslissingen (laten) nemen

Stappen zetten kun je alleen door steeds heldere besluiten te nemen of om ze voor te stellen aan het bestuur. Ik heb het lef om besluiten te (laten) nemen.

een paar quotes over mij

“Rients is een gedreven, gemotiveerde en vakkundige man die verrast met creatieve ideeën”
Arthur Wijngaarden
SWO de Wolden Hoogeveen
“Rients was een erg verfrissende wind en werkt met veel passie ”
Janhenk Kuiper
gemeente Tynaarlo
“Rients is origineel, authentiek en overtuigt van zijn eigen argumenten. Toch is hij ook leerbaar en daardoor snel ingewerkt in het hectische Loppersum met krimp, bevingen, herindeling en voormalig art. 12.”
Kasper Bosker
Gemeente Loppersum
"Het is zo fijn om met mensen te werken die het werken met bewoners gewoon heel goed snappen en dat ook nog eens heel erg goed kunnen. Rients is daar een goed voorbeeld van"
Jolanda Dijkhuis
gemeente Eemsdelta
“Rients zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. Hierdoor weet iedereen wat er verwacht mag worden en kan er snel worden gewerkt. Daardoor zijn zowel bestuur als bewoners meer tevreden
Arjen Luinenburg
gemeente Delfzijl

Dit ben ik in een oogopslag

Profiel Rients Turkstra

samen met mijn gezin (met extra plus)